Nasze

Produkty

Design Solution

Design Solution

Agency

01

Złoty Rzepak

„Złoty Rzepak” to zupełna nowość na rynku! To pochodzący wyłącznie z polskiego rzepaku, tłoczony na zimno, rafinowany olej rzepakowy najwyższej jakości. „Złoty Rzepak” jest stworzony do smażenia i mamy na to dowody!
Czytaj więcej
02
Extramin to materiał pozostający po wytłoczeniu oleju z nasion rzepaku, który następnie zostaje poddany procesowi ekstruzji. Stanowi pełnowartościowy produkt paszowy, który cechuje się wysoką zawartością łatwo przyswajalnego białka (powyżej 90%). Jest produktem o wysokiej wartości energetycznej (zawiera około 9% oleju rzepakowego), nie zmodyfikowanym genetycznie i wolnym od substancji chemicznych. Może być zarówno elementem mieszanek paszowych, jak i  stosowany bezpośrednio w dietach zwierząt gospodarskich.
ZOBACZ WIęCEJ
03

Olej rzepakowy rafinowany

Powstaje w wyniku rafinacji surowego oleju rzepakowego. W trakcie tego wieloetapowego procesu oczyszczania, z oleju usuwane są niepożądane substancje, których usunięcie otwiera możliwości wielu jego zastosowań, również w wielu branżach. Proces rafinacji oleju umożliwia jego stosowanie podczas smażenia potraw.
04

Olej rzepakowy surowy

Pozyskiwany jest w procesie tłoczenia nasion rzepaku. Nie jest rafinowany i zachowuje parametry zbliżone do oleju zawartego w  ziarnach, z których jest pozyskiwany. Spełnia najbardziej pożądane kryteria prozdrowotne – będąc źródłem witaminy E, witaminy K oraz prowitaminy A. Tłoczony na zimno ma właściwości przeciwutleniające. Aby chronić zawarte w nim tłuszcze i wrażliwą na światło witaminę E, trafia do butelek z brązowego szkła.
05

Olej odszlamowany

Pozyskiwany jest w drodze tłoczenia nasion rzepaku, a następnie  w wyniku łagodnego odszlamiania. W procesach tych zmniejsza się zawartość składników fosfolipidowych bez usuwania wolnych kwasów tłuszczowych. Ten rodzaj oleju wykorzystywany jest jako komponent  w przemyśle spożywczym, chemicznym i biopaliwach.
06

Destylat kwasów tłuszczowych

Jest produktem ubocznym procesu rafinacji oleju. Znajduje zastosowanie w przemyśle chemicznym i biopaliw.
07

Suszona lecytyna

Otrzymywana w procesie rozdziału frakcji fosfolipidów od oleju surowego. Stosowana jest w przemyśle spożywczym jako emulgator, dodatek do wyrobów cukierniczych i piekarskich, jak również w przemyśle chemicznym i kosmetycznym.
04
Olej rzepakowy surowy
Pozyskiwany jest w procesie tłoczenia nasion rzepaku. Nie jest rafinowany i zachowuje parametry zbliżone do oleju zawartego w  ziarnach, z których jest pozyskiwany. Spełnia najbardziej pożądane kryteria prozdrowotne – będąc źródłem witaminy E, witaminy K oraz prowitaminy A. Tłoczony na zimno ma właściwości przeciwutleniające. Aby chronić zawarte w nim tłuszcze i wrażliwą na światło witaminę E, trafia do butelek z brązowego szkła.
05
Olej odszlamowany
Pozyskiwany jest w drodze tłoczenia nasion rzepaku, a następnie  w wyniku łagodnego odszlamiania. W procesach tych zmniejsza się zawartość składników fosfolipidowych bez usuwania wolnych kwasów tłuszczowych. Ten rodzaj oleju wykorzystywany jest jako komponent  w przemyśle spożywczym, chemicznym i biopaliwach.
06
Destylat kwasów tłuszczowych
Jest produktem ubocznym procesu rafinacji oleju. Znajduje zastosowanie w przemyśle chemicznym i biopaliw.
07
Suszona lecytyna
Otrzymywana w procesie rozdziału frakcji fosfolipidów od oleju surowego. Stosowana jest w przemyśle spożywczym jako emulgator, dodatek do wyrobów cukierniczych i piekarskich, jak również w przemyśle chemicznym i kosmetycznym.

Potencjał Wilmar

Od lat działamy na polskim rynku, budując silnego producenta wyrobów przetwórstwa rzepaku. Dzięki inwestycjom w rozwój potencjału przetwórczego i własnego zaplecza badawczo-rozwojowego poszerzamy zakres naszej aktywności i współpracujemy z coraz szerszym gronem podmiotów z wielu branż. Stawiamy na nowe pomysły, dlatego współdziałamy również ze startupami, którym zapewniamy atrakcyjne możliwości współpracy. Nie ograniczamy się jedynie do standardowych modeli biznesowych, a w odkrywaniu nowych zastosowań rzepaku odnajdujemy pasję i energię do dalszego rozwoju.